Jäsenkirje

17.5.2023


Vaajakosken yhdistys ry:n jäsenkirje 

 

Keväinen tervehdys!

 

Kiitos jäsenyydestä! MLL:n jäsenyys on helppo tapa osoittaa, että olet pienen puolella. Se on kannanotto lasten ja perheiden puolesta. MLL puolustaa lapsen oikeuksia, auttaa ja tukee perheitä arjessa, järjestää hauskaa tekemistä kaikenikäisille sekä tarjoaa mielekästä vapaaehtoistyötä lasten ja perheiden kanssa. 

 

MLL:n Vaajakosken yhdistyksen kevät 2023 on jo hyvässä vauhdissa. Muskari on jo päättynyt ja perhekahvila kokoontuu toukokuussa vielä muutaman kerran. Tarkista perhekahvilan toimintapäivät Instagramista mll_vaajakoski.

 

Kannattaa seurata sähköpostia, jäljempänä mainittuja nettisivuja, Instagramia ja Facebook -ryhmiä. Nettisivuilta löytyy tärkeää tietoa valtakunnallisista ja paikallisista jäseneduista. Vaajakosken keskustassa sijaitseva lastenvaatekirppis ja lastenvaatekauppa Hippakauppa antaa jäsenalennuksia MLL Vaajakosken jäsenille! Edut ja alennukset saat käyttöösi näyttämällä MLL:n sähköistä jäsenkorttia, jonka löydät kirjautumalla Oma MLL-palveluun. 

Oma MLL-palvelusta näet myös valtakunnalliset jäsenedut, joista voit löytää sinulle tarpeellisen edun. Vinkkejä lapsiperheen arjen haasteisiin ja tietoa kasvusta ja kehityksestä löytyy MLL:n sivuilta Vanhempain netistä. Sivuilla on myös Vanhempainnetin chat, jossa voi keskustella mieltä askarruttavista asioista. Keskustelupalstoja löytyy eri-ikäisten vanhemmille, joissa saa vertaistukea pulmatilanteisiin. Vinkkejä sodasta puhumiseen lasten kanssa ja ystävätoiminnasta maahanmuuttaja äideille on myös kerrottu MLL:n nettisivuilla.

 

Tulemalla mukaan vapaaehtoistoimintaan, pääset ideoimaan vaajakoskelaisten perheiden hyväksi kaikkea mukavaa! Lähetä viestiä yhdistyksen sähköpostiin mllvaajakoski@gmail.com tai ota yhteyttä esim.Facebookin kautta (MLL Vaajakosken yhdistys). Olemme myös Instagramissa (mll_vaajakoski )! 


Kevätkokous

 

MLL Vaajakosken yhdistyksen kevätkokous pidetään 23.05.2023 klo 17.30 Vehryt Noukassa (Noukanniementie 99, 40820 Jyväskylä) Käsittelemme sääntömääräiset asiat. Tervetuloa mukaan! 

Kahvia ja pientä purtavaa tarjolla! Osallistuminen etänä on mahdollista, mutta tällöin ilmoittautuminen yhdistyksen sähköpostiin suotavaa linkin saamiseksi. 

 

Vaajakosken kohinat 

 

Yhdistyksemme on mukana kohinatorilla 12.08.2023, jossa järjestämme lapsiperheille mukavaa toimintaa. Kaipaamme vapaaehtoisia mukaan talkoilemaan ja toimintaamme. Jos pääset mukaan, ilmoita meille mllvaajakoski@gmail.com.  

 

Muskari 

 

Perheen pienimmille suunnattu muskari on tavoitteellista musiikkikasvatusta, jonka tarkoitus on tukea lapsen kehitystä kokonaisvaltaisesti musiikin keinoin ja herättää lapsen kiinnostus musiikkia kohtaan. Muskaritoiminta kehittää lapsen itseilmaisua, tarjoaa onnistumisen elämyksiä ja antaa hyvät valmiudet musiikkiharrastuksen jatkamiseen myös myöhemmin. Muskarissa lapset kokoontuvat laulamaan, loruilemaan, soittamaan, leikkimään, liikkumaan ja kuuntelemaan musiikkia yhdessä tärkeän aikuisen kanssa.  

 

Vapaita paikkoja voi kysellä esim. Facebookissa viestillä tai yhdistykseltä sähköpostilla. 

Opettajana toimii varhaisiän musiikinopettaja Hanna-Maaria Naumanen. Lisätietoja vaajakoski.mll.fi/muskari tai ryhmästä MLL Vaajakoski muskari. Muskari jatkuu syksyllä. 
 

Perhekahvila

 

Yhdistyksellämme on perhekahvila Vaajakoskella. Perhekahvilaa pyöritetään yhteisvastuullisesti vapaaehtoisvoimin ja tarjoavat tervetullutta vaihtelua arkeen vertaisseuran parissa. Vanhemmat tapaavat toisiaan ja lapset saavat uusia kavereita. Kahviloissa on satunnaisesti yhdessä suunniteltua ohjelmaa; askartelua, leipomista, asiantuntijavierailijoita, musisointia tai tuote-esittelyjä. Mukaan voi tulla milloin vain: itsellesi sopivaan kellonaikaan ja kesken lukukauden.  

 
Kannattaa seurata kahviloiden omia facebook-ryhmiä (Vaajakosken perhekahvila (MLL) ja nettisivujamme vaajakoski.mll.fi/perhekahvilat. Perhekahvilavastaavana toimii Katri Särkimäki. 

 

Kahvilan nimi ja aika                             paikka 
 

Vaajakosken nuorisotila Kurwi   ma klo 9.15–12        Vaajakosken nuorisotila, Urheilutie 36B 

 

Syksylle on suunnitteilla iltaperhekahvila perheiden toiveesta, tiedotamme siitä yhdistyksen nettisivuilla, kun saamme asiasta varmistuksen. Alle kouluikäisten temppujumppa jää valitettavasti tauolle, koska kävijämäärät ovat olleet alhaisia. 

 

MLL Vaajakosken yhdistyksen hallituksen puolesta 

 

Mirva Ripatti, puheenjohtaja