Jäsenkirje - Kevättä ilmassa!

13.4.2021

MLL Vaajakosken yhdistyksessä kevät 2021 on jo hyvässä vauhdissa. Olemme koronan takia joutuneet hieman supistamaan toimintaamme, mutta muskari ja kaksi perhekahvilaa toimivat miltei entiseen malliinsa. Lukaise tästä uudistuneesta jäsenkirjeestämme, mitä Vaajakosken yhdistykselle kuuluu! 

Ps. Onpas hirmuisen mukava, kun olet mukana!

Lähikuva vauvan jalkapohjista. Vauva on aikuisen sylissä.
Kuvaaja Anna Autio

Muskari

Perhemuskari on kokoontunut tammikuun 15. päivästä lähtien joka perjantai klo 9.45-10.30 Vaajakosken nuorisotila Kurwissa. Kaksi muskarihetkeä pidettiin koronan vuoksi Zoomin kautta etänä, mutta jälleen pe 19.2.2021 päästiin kokoontumaan nuorisotilalle.

Etämuskari kilvoitti idean Hybridimuskarista. Nyt on siis mahdollisuus osallistua muskariin joko paikan päällä tai kotona etäyhteyden avulla. Olisiko tämä mukava viikonlopun aloitus teidän perheelle?

HYBRIDIMUSKARI

Aika: perjantaisin ajalla 19.2.2021 - 7.5.2021 klo 9:45-10:30. (Ei vko 9)
Osallistuminen Zoomin kautta tai nuorisotila Kurwissa.
Hinta loppukaudelle:

  • MLL Jäsenet 49,50 €
  • Ei-jäsenet 55 €
  • *Sisaralennus: 10 €

Opettajana toimii varhaisiän musiikinopettaja Hanna-Maaria Naumanen, joka lähettää etäosallistumislinkin ilmoittautumisen yhteydessä. Nuorisotilalle kokoontuessa aikuiset käyttävät maskeja ja kaikki huolehtivat hyvästä käsihygieniasta tullessa ja lähtiessä. Otathan omat soittimet mukaan muskarihetkeen!

Ilmoittautumiset ja lisätietoa:
mllvaajakoskimuskari@gmail.com
vaajakoski.mll.fi/muskari tai
Facebook-ryhmästä MLL Vaajakoski muskari

Perheen pienimmille suunnattu muskari on tavoitteellista musiikkikasvatusta, jonka tarkoitus on tukea lapsen kehitystä kokonaisvaltaisesti musiikin keinoin ja herättää lapsen kiinnostus musiikkia kohtaan. Muskaritoiminta kehittää lapsen itseilmaisua, tarjoaa onnistumisen elämyksiä ja antaa hyvät valmiudet musiikkiharrastuksen jatkamiseen myös myöhemmin. Muskarissa lapset kokoontuvat laulamaan, loruilemaan, soittamaan, leikkimään, liikkumaan ja kuuntelemaan musiikkia yhdessä vanhemman tai vaikkapa isovanhemman kanssa. 

Perhekahvilat

Yhdistyksemme perhekahvilat toimivat Vaajakoskella ja Väinölässä. Perhekahvilat pyörivät yhteisvastuullisesti vapaaehtoisvoimin ja tarjoavat tervetullutta vaihtelua arkeen vertaisseuran parissa. Vanhemmat tapaavat toisiaan ja lapset saavat uusia kavereita. Kahviloissa on satunnaisesti yhdessä suunniteltua ohjelmaa; askartelua, leipomista, asiantuntijavierailijoita, musisointia tai tuote-esittelyjä. Mukaan voi tulla milloin vain: itsellesi sopivaan kellonaikaan ja kesken lukukauden.

Värikkäitä leluja valkoisen maton päällä.
Kuvaaja Anna Autio

Perhekahviloissa aikuiset käyttävät maskia, käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehditaan. Tällä hetkellä perhekahviloissa ei ole tarjoilua, mutta jokainen perhe voi ottaa omat eväät mukaan.


Vaajakosken perhekahvila kokoontuu
joka parillinen maanantai klo 9.15-12.00 Nuorisotila Kurwi (Urheilutie 36 B).

Väinölän perhekahvila kokoontuu
tiistaisin klo 9.30-12.00 Äijälän talolla (Äijälänkuja 6).


Kannattaa seurata kahviloiden omia Facebook-ryhmiä:
Vaajakosken perhekahvila (MLL) ja Väinölän perhekahvila (MLL) sekä yhdistyksen nettisivuja. Perhekahvilavastaavana toimii Enni Lundell, jolta voi myös kysyä lisätietoja puhelimitse (p.040 8655 484) tai facebookin kautta.

Molempiin kahviloihin olette tervetulleita!

Kätevät emännät

Onko käsityöinnostus ottanut sinustakin otteen? Kätevät emännät on paikallinen vertaisryhmä naisille, äideille, mummoille ja mammoille, jotka tekevät ja haluavat kokeilla erilaisia kädentaitoja. Usein käsitöiden yms. tekeminen kotona yksin johtaa siihen, että laatikot, kassit ja kaiken maailman purnukat tursuilevat keskeneräisiä kokeiluja. Tässä leppoisessa ryhmässä saa hyviä neuvoja sekä valmista aikaiseksi!

Askatteltu sateenkaari ja pilvet aikuisen kämmenellä.
Kuvaaja Anna Autio

Ryhmä kokoontuu satunnaisesti ja kokoontumisista ilmoitellaan sähköpostitse.

Lisätiedot ja yhteystiedot:  katevatemannat@gmail.com

Tulossa keväällä...

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous

MLL Vaajakosken yhdistyksen kevätkokous pidetään tämän hetken suunnitelmien mukaan huhtikuun aikana. Jäsenenä olet lämpimästi tervetullut mukaan kokoukseen päättämään yhdistyksemme suuntaviivoista tuleville vuosille. Voit osallistua kokoukseen joko etänä tai saapumalla paikan päälle. Lisätietoa lähetetään myöhemmin ja voit seurata tiedotusta myös nettisivuiltamme.


Valtakunnallinen Leikkipäivä 

Vaajakosken yhdistys osallistuu lauantaina 24.4.2021 MLL:n valtakunnalliseen Leikkipäivään. Tulemme huomioimaan mahdolliset koronarajoitukset. Tiedotamme tarkemmin Leikkipäivästä nettisivuillamme ja facebook-kanavissa.

Lapset ensin -keräys

Kevään 2021 aikana yhdistyksemme osallistuu Lapset ensin -keräykseen yhdessä paikallisten tukioppilaiden kanssa. Keräyksestä saatava tuotto menee kokonaan paikallisten lasten ja nuorten hyväksi. Koronatilanteen vuoksi se järjestetään kokonaan verkossa.

Lahjoita hyvä asian puolesta nettisivuillemme ilmestyvän linkin kautta!


Alle kouluikäisten temppujumppa (alkaa syksyllä 2021)

Tammirinteen koulun salissa jumpataan torstai-iltaisin koko perheen voimin klo 17.30-19.00 näillä näkymin SYKSYSTÄ 2021 alkaen. Koronavirus rajoittaa nyt keväällä jumpan pitämistä ja syksyllä mahdolliset rajoitukset otetaan myös huomioon.

Jumppa on jäsenille maksuton, mutta ilmoittautuminen vaaditaan. Muille hinta on 20 €/lukukausi. Temppujumpassa pelataan ja tehdään temppurata, jossa jokainen voi tempuilla omien taitojensa mukaan aikuisen valvonnassa. Aikuisetkin voivat kokeilla uskallustaan!

Ilmoittautumiset ja kyselyt osoitteesta mllvaajakoski@gmail.com tai Facebookissa (MLL Vaajakosken yhdistys). Temppujumpan vastaavana toimii Anniina Virtanen.

Lopuksi..

Me MLL Vaajakosken hallituksessa kuulemme mielellämme jäsentemme toiveita ja ajatuksia, joten ottakaa meihin rohkeasti yhteyttä. Jos vapaaehtoistyö kiinnostaa, otathan meihin yhteyttä. Tekijöitä tarvitaan aina! Tehdään yhdessä Vaajakoskesta parempi paikka lapsille, nuorille ja perheille!

Lapsi ja aikuinen pitävät toisiaan kädestä kiinni.
Kuvaaja Anna Autio

Hallituksen kokoonpano vuonna 2021

Puheenjohtaja:
Anni Juntunen (vaajakosken.yhdistys@mll.fi)

Varapuheenjohtaja:
Henna Södergård

Sihteeri ja jumppakerhovastaava:
Anniina Virtanen

Rahastonhoitaja:
Sinituulia Valkonen

Tiedotus- ja perhekahvilavastaava:
Enni Lundell

Jäsen- ja keräysvastaava:
Maija Valtakoski

Tukioppilasvastaava:
Sanna Matilainen

Hallituksen varajäsenet:
Tuire Tuomisalo ja Viivi Ristilä.Iloa ja aurinkoa alkaneeseen vuoteen toivottaa MLL Vaajakosken yhdistyksen hallituksen puolesta, 

Anni Juntunen, puheenjohtaja